ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνονται τα επιτόκια σε καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2013, 07:21 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2013, 08:49
Μειώνονται τα επιτόκια σε καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες
Facebook Twitter Whatsapp

Χαμηλότερα επιτόκια, αλλά και νέες ρυθμίσεις των δανείων προσφέρουν οι τράπεζες, ακόμη και για δάνεια που δεν έχουν πρόβλημα και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά.

Χαμηλότερα επιτόκια κατά 1,5 με 2 μονάδες θα προσφέρουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που προτίθενται να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των - καταναλωτικών κυρίως- δανείων τους και να πληρώνουν μία ελάχιστη δόση, χωρίς να απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τα νέα πακέτα ρυθμίσεων θα βγουν στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο και θα αφορούν όλα τα δάνεια, δηλαδή εκείνα που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 30-90 μέρες αλλά και τα ενημερωμένα.

Το επιτόκιο στις νέες ρυθμίσεις για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες δεν θα υπερβαίνει το 7,5% με 8%, όταν σήμερα είναι στο 10% και φτάνει ακόμα και στο 12%.

Μιλάμε πάντα για ρυθμίσεις χωρίς προσημείωση ακινήτου. Διότι στις ρυθμίσεις που υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση το επιτόκιο διαμορφώνεται στα επίπεδα 4,5% με 5%.

Παράλληλα, στα στεγαστικά δάνεια συνεχίζονται οι ρυθμίσεις με επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου και πάνω από 40 χρόνια, αρκεί να το επιτρέπει η ηλικία είτε του δανειολήπτη είτε των εγγυητών του δανείου. Ενώ σε τροχιά ρυθμίσεων έχουν μπει και τα δάνεια όλων των βιώσιμων επιχειρήσεων.