ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβλήθηκε η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2014, 19:53 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2014, 19:53
Αναβλήθηκε η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank
Facebook Twitter Whatsapp

Μετατίθεται χρονικά το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ώστε να ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα των stress tests (τεστ αντοχής) καθώς και το νέο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Μετατίθεται χρονικά το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ώστε να ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα των stress tests (τεστ αντοχής) καθώς και το νέο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

«Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Eurobank και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) της 14ης Νοεμβρίου 2013 σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας από τη Eurobank για την άντληση 2 δισ. ευρώ περίπου μέσω αύξησης κεφαλαίου, το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής θα προσαρμοστεί ούτως ώστε να ληφθεί υπόψη σε αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης» αναφέρεται. 
 
«Η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών στη διαδικασία της εν λόγω αύξησης. Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό. Η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

H Lazard Freres ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής.