ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σλοβενία: Πωλητήριο 30 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2014, 22:01 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2014, 17:38
Σλοβενία: Πωλητήριο 30 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία
Facebook Twitter Whatsapp

Προς πώληση διαθέτει τέσσερα ξενοδοχεία στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Σλοβενίας, Πορτορόζ ο υπερχρεωμένος ξενοδοχειακός Όμιλος Bernardin. Τα ξενοδοχεία, που περιλαμβάνουν και το πέντε αστέρων Grand Hotel Metropol, πωλούνται προς 30 εκατ. ευρώ συνολικά, μετά την πρόσφατη απόφαση του διαχειριστή τους να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δανείων του.

Προς πώληση διαθέτει τέσσερα ξενοδοχεία στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Σλοβενίας, Πορτορόζ ο υπερχρεωμένος ξενοδοχειακός Όμιλος Bernardin.

Τα ξενοδοχεία, που περιλαμβάνουν και το πέντε αστέρων Grand Hotel Metropol, πωλούνται προς 30 εκατ. ευρώ συνολικά, μετά την πρόσφατη απόφαση του διαχειριστή τους να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δανείων του.

Πιο συγκεκριμένα, τα Grand Hotel Metropol, Lucija Hotel, Roza Hotel και Barbara Hotel πωλούνται ξεχωριστά προς 11,5 εκατ. ευρώ, 12,5 εκατ. ευρώ, 4,1 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των προς πώληση δωματίων ανέρχεται σε 461.
Πέρυσι ο Όμιλος κατέγραψε έσοδα ύψους 37,5 εκατ. ευρώ, περίπου στα ίδια επίπεδα με το πιο προηγούμενο έτος, ενώ ταυτόχρονα μείωσε τις καθαρές ζημίες από 12 εκατ. ευρώ στα 2,1 εκατ. ευρώ.

Αν και η εταιρεία δε θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της πώλησης, η εκπρόσωπος της μεσιτικής ακινήτων “Slovenia Invest”, Ζακλίν Στιούαρτ ανέφερε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Delo”, ότι περίπου δώδεκα εταιρείες από τη Σλοβενία, τη Ρωσία, την ΠΓΔΜ και τη Μέση Ανατολή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τουλάχιστον ένα από τα ξενοδοχεία.

Ο Όμιλος Bernardin διαχειρίζεται εννιά ξενοδοχεία, 35 εστιατόρια, πέντε ιδιωτικές παραλίες, ένα κάμπινγκ 55.000 τ.μ. και μία μαρίνα στη σλοβενική ακτή.

Η εταιρεία διαθέτει 1.736 ξενοδοχειακές κλίνες στις παραθαλάσσιες πόλεις Πορτορόζ και Ίζολα και απασχολεί περίπου 500 άτομα.
Η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 20 Ιουνίου, ενώ η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να οριστεί στα τέλη του Αυγούστου.