ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτή κόντρα Ε.Ε. - Βρετανίας για τα 2,1 δισ. ευρώ

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2014, 19:24 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2014, 21:32
Ανοιχτή κόντρα Ε.Ε. - Βρετανίας για τα 2,1 δισ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρετανίας για τα 2,1 δισ. ευρώ τα οποία καλείται να πληρώσει το Λονδίνο έως  την 1η Δεκεμβρίου, ώστε να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση Ε.Ε. - Βρετανίας για τα 2,1 δισ. ευρώ τα οποία καλείται να πληρώσει το Λονδίνο έως την 1η Δεκεμβρίου, ώστε να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει τα 2,1 δισ. ευρώ», επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, παρά τις απειλές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί επιβολής προστίμου σε περίπτωση καθυστέρησης.

«Η Βρετανία δεν θα πληρώσει τα 2 δισ. ευρώ σε κανέναν την 1η Δεκεμβρίου και απορρίπτουμε την πληρωμή του ποσού αυτού. Θα πολεμήσουμε με όλους τους διαθέσιμους τρόπους», υπογράμμισε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Το ποσό και το χρονοδιάγραμμα αυτού του αιτήματος είναι απαράδεκτα. Τροποποιήσεις γίνονται κάθε χρόνο, όμως μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να ζητήσουν ποτέ (από κάποια χώρα) δύο δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 20% της καθαρής συνεισφοράς μας πέρυσι», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η συνεισφορά του Λονδίνου στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2014 αυξήθηκε κατά 2,1 δισ. ευρώ έπειτα από την αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας. «Δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι περισσότερα από την καθαρή συνεισφορά κάποιων χωρών. Δεν είναι φραγκοδίφραγκα, είναι χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων», κατήγγειλε ο Κάμερον.

Νωρίτερα ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού Γιάτσεκ Ντομινίκ είχε δηλώσει ότι η Βρετανία κινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα, αν αρνηθεί να καταβάλει τα χρήματα αυτή την 1η Δεκεμβρίου.