ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 14 Δεκεμβρίου το διεθνές συνέδριο του ΚΕΠΕ στην Αθήνα

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2014, 11:39 / Ανανεώθηκε 3 Δεκεμβρίου 2014, 11:39
Στις 14 Δεκεμβρίου το διεθνές συνέδριο του ΚΕΠΕ στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Διεθνές συνέδριο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, την κρίση της Ελλάδας και της Κύπρου διοργανώνει στην Αθήνα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

 

Διεθνές συνέδριο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, την κρίση της Ελλάδας και της Κύπρου με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους καθηγητών και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώνει στην Αθήνα το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Το ΚΕΠΕ μαζί με το Multinational Finance Society, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το ΜΒΑ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο "2014 Multinational Finance Society Winter Conference", που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 14-16 Δεκεμβρίου 2014, με θέμα: "Global Financial and Economic Crisis: Challenges and Prospects".

Σκοπός του συνεδρίου είναι η διενέργεια ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής, ακαδημαϊκών, ερευνητών, υποψηφίων διδακτόρων και επαγγελματιών από διάφορους διεθνείς οργανισμούς για επίκαιρα οικονομικά ζητήματα και εμπειρικά ευρήματα, που άπτονται της πρόσφατης κρίσης στην Ευρωζώνη.

Το συνέδριο αρχίζει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τους βασικούς ομιλητές, οι οποίοι θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Στις 15-16 Δεκεμβρίου 2014, στην κανονική ροή του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου, στο Royal Olympic Hotel, θα παρουσιασθούν πάνω από 50 πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η Κρίση στην Ευρωζώνη: Οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου» στις οποίες θα συμμετάσχουν οι: Δ. Βαγιανός, καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής του Κέντρου για τη Μελέτη των Δυσλειτουργιών των Κεφαλαιαγορών Paul Woolley, London School of Economics, Π. Θεοδοσίου, καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Κ. Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Ν. Μηταράκης, υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Α. Σάμιτας, αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Φ. Σαχινίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σταθάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σταϊκούρας, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Ν. Φίλιππας, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΠΕ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Κ. Χασάπης, αναπλ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου.