ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2015, 14:31 / Ανανεώθηκε 30 Ιανουαρίου 2015, 14:31
Παράταση στην υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Παράταση στην υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ όλων των υποκειμένων στον φόρο μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015.

Παράταση στην υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ όλων των υποκειμένων στον φόρο μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015 δίνει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η συνολική καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της καθυστέρησης λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και λόγω τεχνικών ζητημάτων που προέκυψαν κατά την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ από τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος.

Ειδικότερα, για όσους αγρότες του κανονικού καθεστώτος υποχρεούνται σε υποβολή ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, δίνονται οι εξής οδηγίες:

  • Μετά την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης, ως ετήσια δήλωση θα λαμβάνεται η δήλωση του τελευταίου τριμήνου του 2014.
  • Κατόπιν αιτημάτων των ομοσπονδιών και των σωματείων των λογιστών, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό αναφορικά με την εφαρμογή των ανωτέρω και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα, θα δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλονται κανονικά οι τριμηνιαίες δηλώσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας χωρίς την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής.

Με σκοπό την αποφυγή της ταλαιπωρίας των φορολογουμένων,  όλες οι επιβαρύνσεις εκπροθέσμου που τυχόν καταλογιστούν από το σύστημα, θα διαγραφούν οίκοθεν με ενέργειες της φορολογικής διοίκησης.