ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αργότερο αύριο η ρύθμιση των 100 δόσεων στη Βουλή

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2015, 20:03 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2015, 22:56
Το αργότερο αύριο η ρύθμιση των 100 δόσεων στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων​, σύμφωνα με τον Δημήτρη Στρατούλη.

Εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή. 

Τη σχετική προαναγγελία για τη ρύθμιση των οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία, έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης σε παρέμβασή του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η οποία ενέκρινε τον διορισμό του Γεράσιμου Φραγκισκάτου ως προέδρου του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων σε περίτπωση φάπαξ αποπληρωμής των χρεών οδηγεί σε αντίστοιχη. Στη ρύθμιση εντάσσονται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του πρώτου διμήνου του 2015, και οι δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ,  ενώ δικαίωμα ένταξης υπάρχει και για όσους παραιτηθούν της δικαστικής οδού.

Ρύθμιση οφειλών έως 5.000 ευρώ θα είναι άτοκη ενώ για ποσά άνω των 5.000 ευρώ θα μπαίνει τόκος 3%. Για όσους πληρώσουν εφάπαξ ένα μέρος των οφειλών τους έως τις 26 Απριλίου (και ποσά τουλάχιστον 200 ευρώ) δίνεται η δυνατότητα διαγραφής του συνόλου των προσαυξήσεων. Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα υποβάλλονται έως 26 Μαΐου. 

Στο μεταξύ, ο κ. Στρατούλης επεσήμανε πως οι επαφές μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών διεξάγονται σε τεχνικό επίπεδο ξεκαθαρίζοντας ταυτοχρόνως πως στο κλιμάκιο του τομέα ευθύνης του δόθηκαν εντολές να υπάρχει συζήτηση σε πληροφοριακό επίπεδο χωρίς να μπαίνουν σε ζητήματα πολιτικής.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή αποφάσισε υπέρ του διορισμού του κ. Φραγκισκάτου, με τη θετική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η ΧΑ δήλωσαν «παρών» και το ΚΚΕ ψήφισε «όχι».