ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρυθμίστηκαν χρέη 5,5 δισ. ευρώ

Δημοσίευση 1 Ιουλίου 2015, 15:25 / Ανανεώθηκε 1 Ιουλίου 2015, 15:25
Ρυθμίστηκαν χρέη 5,5 δισ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Ληξιπρόσθεσμα χρέη ύψους 5,5 δισ. ευρώ εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφειλετών του Δημοσίου σύμφωνα με την αναπληρώτρια Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. 

Ληξιπρόσθεσμα χρέη ύψους 5,5 δισ. ευρώ εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφειλετών του Δημοσίου σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Υπενθυμίζεται ότι μετά την παράταση που δόθηκε, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση ως τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την κυρία Βαλαβάνη «η ένταξη στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο συνεχίζεται: Τόσο οι προκαταβολές των νεοεισερχομένων προκειμένου να επικυρωθεί η ρύθμιση τους, όσο και οι δόσεις όσων ρύθμισαν τις οφειλές τους, τους προηγούμενους μήνες πληρώνονται στα Ταμεία των ΔΟΥ κανονικά, με μετρητά, πιστωτικές κάρτες και προσωπικές ή εταιρικές επιταγές. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί - κεφάλαιο και προσαυξήσεις ρύθμισης - συνολικά 5.458.204.854 ευρώ. Αυτά τα 5,5 δισ. ευρώ αφορούν σε 770.330 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενταγμένα πλέον στη ρύθμιση». 

Η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών υπενθυμίζει επίσης ότι η ημερομηνία λήξης στην δεύτερη παράταση που δόθηκε, είναι η 15η Ιουλίου 2015. 

Συνεπώς όπως τονίζει «παρά τις αντίξοες συνθήκες αυτών των ημερών, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ενταχθούν θα πρέπει να οργανώσουν πρακτικά αυτή τους την ένταξη μέσα στο παραπάνω χρονικό όριο, όπως έκαναν ήδη μερικές χιλιάδες από την αρχή αυτής της εβδομάδας: Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, στο πρώτο από τα δύο κείμενα που τέθηκαν τηλεσιγραφικά από μεριάς των δανειστών για αποδοχή από την Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 25/6/2015, καθορίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμιά παράταση της ρύθμισης μετά τη λήξη της - τότε ακόμα έληγε στις 26/6/2015 - ούτε θα είναι δυνατόν να νομοθετηθεί οποιαδήποτε τέτοια ή άλλη ρύθμιση ξανά στο μέλλον.

Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί θερμά όλους τους φορολογούμενους που εντάχθηκαν και συνεχίζουν να εντάσσονται αυτές τις ώρες για την πέρα από οποιαδήποτε προσδοκία ανταπόκρισή τους.»