ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Neue Zürcher Zeitung: Ανοιχτός ο δρόμος αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2016, 14:58 / Ανανεώθηκε 27 Μαΐου 2016, 14:58
Neue Zürcher Zeitung: Ανοιχτός ο δρόμος αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

To "σήμα" του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για απόβαση επενδυτών στην Ελλάδα συνεχίζει με σημερινό της δημοσίευμα τη ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.

 

To "σήμα" του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για απόβαση επενδυτών στην Ελλάδα συνεχίζει με σημερινό της δημοσίευμα τη ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, η οποία αναφέρεται στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας.

Υπό τον τίτλο «Ανοιχτός δρόμος για ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα», υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός υποσχόμενος μεταξύ άλλων να τερματίσει την πώληση των «ασημικών» της χώρας. «Αυτό τελείωσε τώρα», παρατηρεί η εφημερίδα με αφορμή την αλλαγή στάσης του έλληνα πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται, «πριν από δύο μέρες το υπουργικό συμβούλιο (εννοεί το ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan). Σε αυτό το σχέδιο καθορίζονται οι διαδικασίες για 19 μεγάλα εγχειρήματα ιδιωτικοποίησης. Σε αυτά συγκαταλέγονται κρατικές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ και οι εταιρείες ύδρευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτές είχαν αναχθεί παλαιότερα από τον Τσίπρα και το κόμμα του σε επίπεδο "δημόσιων ιερών αγαθών"», επισημαίνει η εφημερίδα.