ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατρούγκαλος - Νεφελούδης: Δεν τίθεται θέμα με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2016, 09:59 / Ανανεώθηκε 6 Ιουνίου 2016, 09:59
Κατρούγκαλος - Νεφελούδης: Δεν τίθεται θέμα με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν τίθεται ζήτημα σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα,  διαμηνύουν τόσο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν τίθεται ζήτημα σχετικά με τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα,  διαμηνύουν τόσο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Οι θεσμοί δεν έχουν θέσει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στη διαβούλευση στα εργασιακά.

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη του στο Έθνος ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις που σκοπό έχουν να παρατείνουν την αβεβαιότητα» υποστηρίζει.

«Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού» ξεκαθάρισε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία κατάργηση».

Όσον αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, κατέστησε αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό του, τονίζοντας ενδεικτικά, ότι «χρειάζεται αλλαγές».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο κ. Νεφελούδη σημειώνει ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, καθώς χρήζει εξορθολογισμού».

«Πολλά από αυτά που ζητούν οι δανειστές, βρίσκουν σύμφωνους τους εργοδοτικούς φορείς» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται ζήτημα ομαδικών απολύσεων και «lock out».

Ειδική μνεία έκανε τέλος, στο «λουκέτο» σε Pyrsos Securities και Ledra Hotel, επισημαίνοντας ότι όσον αφορά την πρώτη, «δεσμευτήκαμε να γίνει εισαγγελική έρευνα», ενώ όσον αφορά τη δεύτερη, εξήγησε ότι «τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά».