ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητεί συμβούλους να αξιοποιήσουν τις μετοχές που διαθέτει

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 16:09 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 16:53
ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητεί συμβούλους να αξιοποιήσουν τις μετοχές που διαθέτει
Facebook Twitter Whatsapp

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ 

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων που θα προτείνουν τους βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης των μετοχικών ποσοστών σε Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ΔΕΗ,  ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ,ΕΥΔΑΠ  και ΟΤΕ προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα διευρευνήσει τη δυνατότητα ορισμού της Εγνατίας Οδού ως εποπτικού οργάνου για την επόμενη ημέρα της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας σε ιδιώτη.

Η πρόταση της Εντεταλμένης Συμβούλου του Ταμείου Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου, έχει στόχο να εξεταστεί από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ η δυνατότητα μετεξέλιξη της εταιρείας Εγνατία Οδός ΑΕ, σε φορέα παρακολούθησης της παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόταση διαμορφώθηκε μετά από σειρά συναντήσεων της Διοίκησης του Ταμείου με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και με την διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Στις συναντήσεις αυτές υποστηρίχθηκε ότι η εταιρεία δεν πρέπει να απαξιωθεί, καθώς διαθέτει ικανό προσωπικό και συσσωρεύει τεχνογνωσία, που πρέπει να διοχετευτεί σε μελλοντικές δράσεις προς όφελος του Δημοσίου.

Η κ. Τσιτσογιαννοπούλου τόνισε ότι η εξασφάλιση ρόλου για την εταιρεία μπορεί από σήμερα να γίνει ακόμη και σε άλλα έργα και στο βαθμό που το ΤΑΙΠΕΔ εμπλέκεται θα συμβάλλει στις οποίες διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων.

Όπως είναι άλλωστε γνωστό, η Εγνατία Οδός ΑΕ, με την σύμφωνη απόφαση και τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιεί σήμερα την διασύνδεση του λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας και τον ΠΑΘΕ.