ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία πώλησης του νοσοκομείου Metropolitan

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2017, 11:41 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 11:06
Συμφωνία πώλησης του νοσοκομείου Metropolitan
Facebook Twitter Whatsapp

Πωλήθηκε το νοσοκομείο Metropolitan.

Πωλήθηκε το νοσοκομείο Metropolitan.

Συγκεκριμένα, δεσμευτική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα ΑΕ και της Hellenic Healthcare S.a.r.l, ενός οχήματος που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, για την είσοδο της CVC στην μετοχική σύνθεση της Περσεύς με πλειοψηφικό ποσοστό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, κ.κ. Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας και θα συνεχίσουν να ηγούνται της Περσεύς ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα.

Η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Η επένδυση αυτή θα προσδώσει στην Περσεύς και τον Όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της Διοικητικής μας ομάδας φιλοδοξούμε να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.