ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φλαμπουράρης: Μέχρι το Πάσχα η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2017, 14:10 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 15:20
Φλαμπουράρης: Μέχρι το Πάσχα η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
Facebook Twitter Whatsapp

Εντός των επόμενων 15 ημερών θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής Επενδύσεων Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντός των επόμενων 15 ημερών θα ολοκληρωθεί η εξαγορά των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής Επενδύσεων, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όπως σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης, η επένδυση σε κάθε περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα και το Δημόσιο θα εισπράξει το ποσό των 1, 233 δισ. ευρώ,

Η επιτροπή σημειώνει πως οι διαδικασίες υπήρξαν περίπλοκες «λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014» και καταλήγει: «Η κυβέρνηση κατέβαλλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά τους όρους για τους εργαζομένους, τις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, τις ιατρικές υπηρεσίες, τη φύλαξη αλλά και την παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».