ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Αναγκαία μια συνολική συμφωνία με το ΔΝΤ για το χρέος

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2017, 15:18 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2017, 15:52
Σαπέν: Αναγκαία μια συνολική συμφωνία με το ΔΝΤ για το χρέος
Facebook Twitter Whatsapp

Χαρακτηρίζοντας ως αναγκαία τη σύναψη συνολικής συμφωνίας της Ελλάδας με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν , εκτιμά πως μόνο έτσι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές στα μέσα του 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην αναγκαιότητα σύναψης συνολικής συμφωνίας της Ελλάδας με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν , εκτιμώντας πως μόνο έτσι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές στα μέσα του 2018.

 Ο ίδιος χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την καταρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σε περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί λύση μεταξύ των δυο πλευρών στο θέμα του ελληνικού ζητήματος «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οι αγορές δεν θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και δε θα είναι δυνατή η επιστροφή της χώρας στις αγορές», δήλωσε ο Μ. Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο περιθώριο του Ecofin στη Βαλέτα της Μάλτας.

Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το 2018 και τα επόμενα χρόνια τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα το 2019 και το 2020. Τόνισε ωστόσο ότι εφόσον η Ελλάδα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, θα έχει τη δυνατότητα να λάβει παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα και «στοχευμένα κοινωνικά μέτρα».