ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Ενθαρρύνουμε το ΔΝΤ να συζητήσει την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2017, 18:02 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 10:09
Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Ενθαρρύνουμε το ΔΝΤ να συζητήσει την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενθαρρύνει το ΔΝΤ να συζητήσει την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ, Στιβ Μνούσιν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενθαρρύνει το ΔΝΤ να συζητήσει την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ, Στιβ Μνούτσιν.

«Θεωρούμε ότι είναι πρωτίστως ένα ευρωπαϊκό θέμα, παρ' όλο που είναι κάτι το οποίο παρακολουθούμε διότι είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές» σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια λύση στην «ελληνική κατάσταση» στο «εγγύς μέλλον».Ωστόσο, ο κ. Μνούτσιν υπογράμμισε ότι ο πρωταρχικός ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι να δανείζει πλούσιες χώρες, στις οποίες εμμέσως ενέταξε την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ δεν έχει συμφωνήσει προς το παρόν να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης ύψους 86 δισ. ευρώ, ζητώντας να συμφωνηθούν νέες μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει δέσμευση από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση της ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Πέμπτη αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως το ΔΝΤ μπορεί να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είναι «ανοικτές» στην ιδέα της συμμετοχής του στη χρηματοδότηση του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί το 2015. Όπως είχε τονίσει, η κυβέρνηση Τραμπ θα εξετάσει με «ανοιχτό μυαλό» κάθε νέο δάνειο από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.