ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευ. Τσακαλώτος: Βλέπουμε φως στο τούνελ

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 17:55 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 17:21
Ευ. Τσακαλώτος: Βλέπουμε φως στο τούνελ
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθηση πως «φαίνεται φως στο τούνελ της κρίσης» εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθηση πως «φαίνεται φως στο τούνελ της κρίσης» εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως, η βούληση της Ελλάδας και του Eurogroup είναι να εξέλθει η Ελλάδα από το πρόγραμμα χωρίς να υπάρξει η ανάγκη για τέταρτο μνημόνιο. Επίσης χαρακτηρίζει «πολύ καλή είδηση» το γεγονός ότι τα ομόλογα της χώρας της Ιβηρικής έπαψαν πλέον να αξιολογούνται ως «ομόλογα υψηλού κινδύνου -σκουπίδια», υπογραμμίζοντας πως αποδεικνύεται ότι «είναι δυνατόν να φθάσουμε σε μία τέτοια επιτυχία ακολουθώντας μία προοδευτική ατζέντα». «Αυτό που είναι αισιόδοξο ωστόσο, όχι μόνο για την Πορτογαλία, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια επιτυχία, ακόμη και όταν ακολουθείται μια προοδευτική ατζέντα» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ακόμη ότι «η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους, να υποστηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας και να προωθήσει ένα ανθρωπιστικό πλαίσιο για την προσφυγική κρίση».

Ο Τσακαλώτος αναγνωρίζει στη συνέντευξή του πως «οι περιορισμοί που έχει η ελληνική κυβέρνηση, φυσικά, δεν προέρχονται μόνο από τις χρηματοπιστωτικές αγορές αλλά και από το πρόγραμμα με τους πιστωτές μας», αλλά σημειώνει ότι «ωστόσο, επιτέλους υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Στη σημερινή του συνέντευξη, ο Έλληνας υπουργός, τονίζει το Lusa, εύχεται «τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ελλάδας να εμπνεύσουν άλλους και θα ενισχύσουν τις δυνάμεις εκείνες που αναζητούν μια ευρωπαϊκή οικονομική και χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική τέτοια που να μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα όχι μόνο των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων αλλά και στην αίσθηση των απλών ανθρώπων ότι δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους».