ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο χτύπημα στην ελληνική αγορά: Η Unilever πουλά «Άλτις» και «Ελάνθη»

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:21 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:14
Νέο χτύπημα στην ελληνική αγορά: Η Unilever πουλά «Άλτις» και «Ελάνθη»
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου παγωτών της Nestle, η Unilever ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πώληση των ελαιολάδων της επικαλούμενη επαναξιολόγηση των στρατηγικών επιλογών της σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Unilever. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι σε συνέχεια της επαναξιολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο των στρατηγικών επιλογών για την κατηγορία των μαργαρινών, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas προχωρά σε πώληση των μαρκών Άλτις, Ελάνθη και Solon. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas σήμερα γνωστοποιεί την πρόθεσή της, να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της. Η πώληση θα αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon. 

Η μεταφορά των μαρκών αναμένεται να περιλαμβάνει το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία. 

Επίσης, καθώς η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο εργοστάσιο διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη. 

Η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα για την Unilever και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της τοπικής εταιρείας, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά.