ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Χουλιαράκης: Στο 2,2% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:35 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:46
Χ. Χουλιαράκης: Στο 2,2% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017
Facebook Twitter Whatsapp

Έκανε λόγο για εξαιρετικές δημοσιονομικές επιδόσεις υποστηρίζοντας ότι «τα δίδυμα ελλείμματα που οδήγησαν στην κρίση έχουν αντιμετωπιστεί»

Την εκτίμησή του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας θα κυμανθεί στο 2,2% στο τέλος του έτους φτάνοντας το φιλόδοξο 3,5% στον Αύγουστο, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης του Economist.

Ο κ. Χουλιαράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, επισημαίνοντας ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Κατά τον αναπληρωτή υπουργό κατέστη σαφές ότι προέχει η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης πριν από τέλος του έτους, ώστε να υπάρχει περίοδος με καθαρό αέρα από τον Ιανουάριο και «να κτίσουμε ένα αποθεματικό ασφαλείας για την έξοδο στις αγορές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να προσδιορίσουμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Έκανε λόγο για εξαιρετικές δημοσιονομικές επιδόσεις υποστηρίζοντας ότι «τα δίδυμα ελλείμματα που οδήγησαν στην κρίση έχουν αντιμετωπιστεί».

Ακόμη, εκτίμησε ότι η ανεργία θα κλείσει το 2017 περίπου στο 20%, ενώ για το 2018 η εκτίμηση είναι ότι θα κυμανθεί λίγο πιο κάτω από 19%.