ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση κατάσχεσης προϊόντων μαϊμού από sites στο διαδίκτυο από το ΣΔΟΕ

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 10:18 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2017, 10:31
Μεγάλη επιχείρηση κατάσχεσης προϊόντων μαϊμού από sites στο διαδίκτυο από το ΣΔΟΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλη κινητοποίηση στο ΣΔΟΕ για την κατάσχεση προϊόντων - μαϊμού από sites.

Σε εκ νέου κατάσχεση προϊόντων - μαϊμού προχώρησε το Σ.Δ.Ο.Ε.

Ειδικότερα, κλιμάκια υπαλλήλων των  τμημάτων  Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ, αξιοποιώντας πληροφορίες και μετά από ενδελεχή έρευνα, πραγματοποίησαν συντονισμένο έλεγχο στις εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών,  καθώς και έρευνα  στην οικία εμπλεκομένου προσώπου παρουσία εισαγγελικής λειτουργού.

Οι ενέργειες αυτές οδήγησαν στην αποκάλυψη  παράνομης δραστηριότητας κυκλώματος εμπορίας παραποιημένων – απομιμητικών προϊόντων, κυρίως αθλητικών παπουτσιών επώνυμων κατασκευαστών αλλά και αθλητικών ενδυμάτων και τσαντών,  με παραγγελίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διανομή μέσω επιχειρήσεων ταχυμεταφορών. Τα μοναδικά  στοιχεία επικοινωνίας των συγκεκριμένων ιστοσελίδων παρέπεμπαν σε κινητά τηλέφωνα, με στοιχεία χρηστών που αφορούν σε αλλοδαπά άτομα, στο όνομα των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί αρκετές συνδέσεις.

Επιπλέον, για την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες εγκατεστημένες στη Βουλγαρία,  οι οποίες φέρονταν να  εμπορεύονται τα πιο πάνω είδη, ενώ στην πραγματικότητα η διεύθυνση και οργάνωση όλων των παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων γινόταν στην Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών του ενδεκάμηνου, στο οποίο αναπτύχθηκε η ως άνω δραστηριότητα, ανέρχεται στο ποσό περίπου των  2.000.000 €,  χωρίς να προκύπτει κανένα παραστατικό αγοράς, ούτε να εκδίδεται κανένα παραστατικό πώλησης. 

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν:
- χρηματικό ποσό 15.000€,
- ποσότητα απομιμητικών εμπορευμάτων, που ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες καταναλωτές  και 
- ένα επιβατηγό Ι.Χ. 
Δεσμεύθηκε -  σε εταιρεία ταχυμεταφορών - χρηματικό ποσό 48.000€.
Συνελήφθησαν, με τη βοήθεια αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας, τρία άτομα και αναζητούνται τουλάχιστον δύο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πλήθος οικονομικών κ.λ.π. αδικημάτων.

Η έρευνα από την Υπηρεσία μας συνεχίζεται, σε συσχετισμό και με άλλες παράνομες εισαγωγές απομιμητικών  εμπορευμάτων προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου από την επεξεργασία των κατασχεθέντων και λοιπών στοιχείων προκύπτει ότι οι καταναλωτές που συναλλάχτηκαν με τους ανωτέρω εμπλεκόμενους υπερβαίνουν τους 22.000, απευθύνουμε έκκληση προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου και σε κάθε περίπτωση να ζητούν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.  
Το Σ.Δ.Ο.Ε., συνεχίζει  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.