ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» από Fraport: Ζητάει 70 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2017, 20:27 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 20:05
«Βόμβα» από Fraport: Ζητάει 70 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα για τα περιφερειακά αεροδρόμια
Facebook Twitter Whatsapp

Δημοσίευμα του Spiegel αποκαλύπτει ότι η Fraport λόγω των κακοτεχνιών που εντόπισε ο ειδικός της εταιρίας στα αεροδρόμια, πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Fraport με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, ζητώντας τα «ρέστα» από την ελληνική κυβέρνηση για την εικόνα που φέρουν οι 14 περιφερειακοί αερολιμένες που αγόρασε η εταιρία το περασμένο Απρίλιο.

Δημοσίευμα του Spiegel αποκαλύπτει ότι η Fraport λόγω των κακοτεχνιών που εντόπισε ο ειδικός της εταιρίας στα αεροδρόμια, πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση των όρων  του συμβολαίου που υπέγραψε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στην πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες ήταν αρκούντως αποκαλυπτική. Ειδικότερα βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fraport, από τον Απρίλιο έως τις 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε συνολικά 7.765 εργασίες από τις οποίες περίπου 2.900 αφορούσαν διορθωτικές επεμβάσεις, 4.650 εργασίες είχαν προληπτικό χαρακτήρα, ενώ περίπου 200 ήταν μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης.