ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ ο Ριχάρδος Λαμπίρης

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2017, 20:53 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2017, 22:38
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ ο Ριχάρδος Λαμπίρης
Facebook Twitter Whatsapp

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο κ. Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης

Την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος  Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) του ΤΑΙΠΕΔ, Αντωνίου Λεούση από τον Ριχάρδο Αντώνιο Λαμπίρη ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), μετά την αποδοχή της παραίτησης του πρώτου. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η παραίτηση του κ. Λεούση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους και ότι ο κ. Λαμπίρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 16 Οκτωβρίου.

 H ανακοίνωση

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (η ΕΕΣΥΠ ) ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης για προσωπικούς λόγους, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κυρίου Αντωνίου Λεούση, με ισχύ από 15 Οκτωβρίου 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ ευχαριστεί τον κ. Λεούση για τη συμβολή του στην πορεία του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία 2 χρόνια.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο κ. Ριχάρδος Αντώνιος Λαμπίρης.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής του CEO διεξήχθη σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία διεθνούς κύρους. Το Διοικητικό Συμβούλιο διενήργησε συνεντεύξεις και αξιολόγησε τους υποψήφιους με βάση τα απαιτούμενα κριτήρια όπως αυτά προσδιορίζονταν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Τελικός υποψήφιος αναδείχθηκε ο κ. Λαμπίρης με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ.

Ο κ. Λαμπίρης γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc. in Project Management από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί ως μηχανολόγος στην Rockwell Golde και έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική καλύπτοντας τόσο τις αγορές της Ελλάδος όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε οργανισμούς όπως η EFG Telesis Finance και η HSBC Bank plc. Από το 2006 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων της HSBC Bank plc για την Ελλάδα και Κύπρο, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

O κ. Λαμπίρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 16 Οκτωβρίου 2017».