ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όπισθεν ολοταχώς από τους δημόσιους υπαλλήλους για την αξιολόγηση

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2017, 07:46 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 08:27
Όπισθεν ολοταχώς από τους δημόσιους υπαλλήλους για την αξιολόγηση
Facebook Twitter Whatsapp

H τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη ανάγκασε χιλιάδες υπαλλήλους να ανακρούσουν πρύμναν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ψηφισθείσα τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη στη Βουλή με βάση την οποία ουδείς υπάλληλος η προϊστάμενος θα προάγεται στο δημόσιο εάν δεν συμμετάσχει στην διαδικασία της αξιολόγησης (αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος δανεισμού) ανάγκασε χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο να ανακρούσουν πρύμναν παρά την πίεση από πλευράς ΑΔΕΔΥ να απόσχουν από τη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε από ορισμένα Υπουργεία το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ελάχιστα είναι πλέον τα Υπουργεία στα οποία δεν συμμορφώθηκαν σε σημαντικό βαθμό οι υπάλληλοί του.

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν τα Υπουργεία Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας, όπου η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία της αξιολόγησης άγγιξε το 100%.

Πάνω από το 90% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά φαίνεται να κινήθηκαν και τα υπόλοιπα Υπουργεία (λχ. συμμετοχή άνω του 60% στα Υπουργεία Οικονομίας , Αγροτικής Ανάπτυξης,Τουρισμού και Οικονομικών ), δεδομένου ότι το υφιστάμενο στάδιο που αφορά τους Προϊσταμένους, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Στο μόνο Υπουργείο που φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία είναι στο Υπουργείο Εργασίας, όπου εκδηλώθηκαν φαινόμενα άρνησης από πλευράς υπαλλήλων που θύμιζαν άλλες εποχές.

Από πλευράς της Κυβέρνησης, υπάρχει η εκτίμηση ότι τελικά η συμμετοχή θα είναι καθολική, καθώς ο μέσος όρος συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το 70%.

Πάντως παρότι έληξε η προθεσμία συμμετοχής υπάρχει σιωπηλή παράταση από πλευράς αρμόδιου Υπουργείου για συμμετοχή για όσους υπαλλήλους το αποφασίσουν έστω και την ύστατη ώρα.