ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντ. Μπακογιάννη: Οι παλινωδίες σε Ελληνικό και Σκουριές επιβεβαιώνουν την κυβερνητική ανικανότητα

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 13:24 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 14:04
Ντ. Μπακογιάννη: Οι παλινωδίες σε Ελληνικό και Σκουριές επιβεβαιώνουν την κυβερνητική ανικανότητα
Facebook Twitter Whatsapp

"Με ποιο τρόπο θα διακοπεί η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό;", ρωτά η τομεάρχης της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ανικανότητα στο θέμα των επενδύσεων κατηγορεί την κυβέρνηση, Αλέξη Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη 

"Το φιλοεπενδυτικό προφίλ που ήθελε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός τον τελευταίο καιρό ακυρώνεται από τη σκληρή πραγματικότητα. Η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στο σπιράλ της στασιμότητας και συνεχώς κατρακυλά στις βαθμίδες της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, χωρίς να διακρίνονται σημάδια ανάκαμψης. Οι παλινωδίες με το Ελληνικό και τις Σκουριές Χαλκιδικής επιβεβαιώνουν την κυβερνητική ανικανότητα στο θέμα της προσέλκυσης και διαχείρισης επενδύσεων", αναφέρει η τομεάρχης της ΝΔ σε ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. 
 
"Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τις επενδύσεις τους στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της BlackRock, η οποία εδώ και καιρό σχεδιάζει την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, αξίας 300.000.000 ευρώ, με 1600 νέες θέσεις εργασίας. Η αρνητική διάθεση της κυβέρνησης και η 4μηνη καθυστέρηση του Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τους όρους δόμησης ωθούν την εταιρία να επανεξετάσει την παρουσία της στην Ελλάδα.
 
Ακόμα, υπάρχουν επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό όπου οι συνθήκες είναι σαφώς πιο ευνοϊκές. Για παράδειγμα, η FRONERI HELLAS κλείνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στην Ελλάδα. Η εταιρία απασχολούσε 102 μονίμους εργαζόμενους και 200 εποχιακούς, οι οποίοι θα προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων.
 
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1. Με ποιο τρόπο θα διακοπεί η φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό;
2. Πώς θα αντιμετωπίσετε την επενδυτική άπνοια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας;", καταλήγει η ερώτηση της Ντ. Μπακογιάννη.