ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου η φορο-λοταρία

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 20:27 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 08:32
Τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου η φορο-λοταρία
Facebook Twitter Whatsapp

Πάει στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη εφημερίδα της Κυβέρνησης οδεύει για δημοσίευση υπογεγραμμένη από τους συναρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης η κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία καθορίζει τα δώρα συνολικού ποσού 12 εκατ. ευρώ ετησίως που  θα κληρώνει κάθε μήνα η εφορία και θα παρέχει σε όσους φορολογούμενους θα χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους πιστωτικές η χρεωστικές κάρτες μέσω των μηχανημάτων POS.

Στη φορο-λοταρία μπορούν να συμμετάσχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και όσοι καταναλωτές χρησιμοποιούν πιστωτικές η χρεωστικές κάρτες στις συναλλαγές τους.

Η πρώτη κλήρωση δώρων που θα είναι για κάθε μήνα 1.000 ευρώ  σε 1.000 τυχερούς θα γίνει  το τέλος Οκτωβρίου η τις Αρχές Νοεμβρίου. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές διεργασίες με τις Τράπεζες οι οποίες το πρώτο 20ημερο του κάθε μήνα θα ενημερώνουν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν τον προηγούμενο μήνα από κάθε πελάτη τους.

Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν σε ποιό τραπεζικό λογαριασμό τους θα κατατίθενται τα χρήματα, αν τυχόν θα είναι τυχεροί των μηνιαίων κληρώσεων. Τα ποσά που θα μπαίνουν στον λογαριασμό των τυχερών θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα  ενώ  το δημόσιο δεν θα έχει δικαίωμα καμιάς κράτησης. Για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή που θα κάνουν θα λαμβάνουν στο λογαριασμό τους έναν η περισσότερους ηλεκτρονικούς λαχνούς (θα χορηγούνται ακόμη και για μικροποσά συναλλαγών) και αυτοί οι λαχνοί θα κληρώνονται στο τέλος κάθε μήνα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατεθούν άλλα 8 εκατ. ευρώ που αφορούν χρήματα που είχαν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό του 2017 για τη φορο-λοταρία από τις  αρχές του χρόνου έως τον περασμένο Αύγουστο και παρέμεναν μέχρι σήμερα αδιάθετα.