ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» για τη μετοχή της Air France-KLM

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2019, 00:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2019, 13:41
«Βουτιά» για τη μετοχή της Air France-KLM
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης για την απόκτηση ποσοστού στην αεροπορική εταιρία

Βουτιά κατέγραψε στις 27.02 η μετοχή της Air France-KLM αφού η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει ποσοστό 14% στην αεροπορική εταιρία, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ της Γαλλίας και της Ολλανδίας για τον έλεγχο της εταιρίας.

Η μετοχή της Air France-KLM κατέγραψε πτώση 11% στις 10:55 ώρα Ελλάδας, μια εξέλιξη που σύμφωνα με αναλυτές αντανακλά τις ανησυχίες ότι τα αντικρουόμενα συμφέροντα των κυβερνήσεων ίσως είναι αντίθετα προς αυτά των επενδυτών.

«Οι κίνδυνοι αναφορικά με την Air France-KLM εξελίσσονται σε πολιτικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο κυβερνήσεων», ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές της Liberum.

Αργά προχθές, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Βόπκε Χούκστρα ανακοίνωσε ότι η Ολλανδία απέκτησε ποσοστό 12,7% έναντι 680 εκατ. ευρώ στην εταιρία και ότι στοχεύει να αυξήσει τη συμμετοχή της στο 14% περίπου, για να αντισταθμίσει το μερίδιο του γαλλικού Δημοσίου στον όμιλο.

Η κίνηση, που αιφνιδίασε τους Γάλλους, έγινε ύστερα από εβδομάδες αντιπαράθεσης μεταξύ της ολλανδικής κυβέρνησης και του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, στο οποίο κυριαρχούν οι Γάλλοι, αναφορικά με την επιρροή των Ολλανδών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ