ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Οι τιμές της βενζίνης στη Γερμανία έχουν αυξηθεί ασυνήθιστα πολύ

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2019, 13:22
FAZ: Οι τιμές της βενζίνης στη Γερμανία έχουν αυξηθεί ασυνήθιστα πολύ
Facebook Twitter Whatsapp

Το Σαββατοκύριακο σε ορισμένα κρατιδια, τα πρατήρια καυσίμων στους αυτοκινητόδρομους πουλούσαν την αμόλυβδη έως και 1,779 ευρώ το λίτρο και έως 1,619 ευρώ το πετρέλαιο ντίζελ.

Οι τιμές της βενζίνης στη Γερμανία έχουν αυξηθεί ασυνήθιστα πολύ και σε ορισμένα πρατήρια καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης αυξηθηκε στα 1,60 ευρώ ανά λίτρο και περισσότερο, ενώ οι προσδοκίες των αυτοκινητιστών ότι μετά το Πάσχα, η βενζίνη θα ήταν και πάλι φθηνότερη, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, γράφει η FAZ.

Το Σαββατοκύριακο σε ορισμένα κρατιδια, τα πρατήρια καυσίμων στους αυτοκινητόδρομους πουλούσαν την αμόλυβδη έως και 1,779 ευρώ το λίτρο και έως 1,619 ευρώ το πετρέλαιο ντίζελ. Η διαδικτυακή πύλη Clever-Tanken ανέφερε, επίσης, ότι αυξήθηκαν οι μέσες τιμές των καυσίμων στα τέλη Απριλίου. «Οι τιμές της αμολυβδης και του ντίζελ τον Απρίλιο είχαν μόνο μία κατεύθυνση: προς τα πάνω», δήλωσε ο Στιβεν Μποκ διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής πύλης. «Στο τέλος του μήνα έφτασαν σε ένα νέο υψηλό τεσσάρων μηνών».

Η Ένωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ADAC επισημαίνει επίσης την απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, ενώ εκπρόσωπος της Adam είπε ότι από τον Ιανουάριο, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί περισσότερο από 16 σεντ ανά λίτρο. Ένας λόγος για την αύξηση ήταν αυστηρότερες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν που θα ισχύσουν από σήμερα. Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πλήρες εμπάργκο πετρελαίου και λέει πως δεν θα χορηγήσει εξαιρέσεις όπως πριν.