ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Times του Λονδίνου: Αντιμέτωπη με κυρώσεις η Ελλάδα για τις παροχές

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2019, 13:59
Times του Λονδίνου: Αντιμέτωπη με κυρώσεις η Ελλάδα για τις παροχές
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

 «Ο Τσίπρας προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκέψεις για επιβολή κυρώσεων στην Ελλάδα εξετάζουν οι δανειστές μετά την κίνηση της κυβέρνησης να προτείνει τη μείωση του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος και την παραβίαση των υποχρεώσεων για το χρέος, αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Τσίπρας (σ.σ. με τις εξαγγελίες αυτές) προσπαθεί να ανακόψει την υποχώρηση της δημοφιλίας του» ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει τη δημοφιλία του και την περασμένη εβδομάδα εξήγγειλε μειώσεις σε φόρους και παροχές σε εκατομμύρια Έλληνες που είδαν τις συντάξεις και τα εισοδήματά τους να μειώνονται έως και 40% κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» γράφουν οι Times και προσθέτουν: «Αυτό έχει αυξήσει τους φόβους στην ΕΕ ότι η Ελλάδα, το ‘πρόσωπο’ της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, απομακρύνεται από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών που της επέτρεψαν να βγει από το τρίτο και τελευταίο πακέτο διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο».

Όπως επισημαίνουν οι Times «ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας» θα προχωρήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ και «αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022».

 «Οι Θεσμοί έμειναν έκπληκτοι από την ανακοίνωση αυτή του πρωθυπουργού» προσθέτουν οι Times.