ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάσχεση του ταμείου της Folli Follie από την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2019, 12:27
Κατάσχεση του ταμείου της Folli Follie από την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών
Facebook Twitter Whatsapp

Κλυδωνισμών συνέχεια για την πολύπαθη εταιρία.

Στην κατάσχεση του ταμείου της Folli Follie προχώρησε η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών μετά την απόρριψη της αίτησης ανακοπής που είχε κάνει η επιχείρηση στη συντηρητική κατάσχεση του ενεργητικού της, έως του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών και δικηγόρο, Γιάννη Κυριακόπουλο, «η ανακοπή της Folli Follie απερρίφθη και κατάσχουμε το ταμείο της». Ο ίδιος εξηγεί στην «Καθημερινή» ότι στους λογαριασμούς που είχαν δεσμευτεί έχουν επί του παρόντος βρεθεί 600.000 ευρώ, τα οποία και θα αποδοθούν στους δικαιούχους. 

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επιδόσεις ενώ ακολούθησαν και άλλες τη Δευτέρα, σε τράπεζες αλλά και άλλους φορείς και οντότητες που κατέχουν στοιχεία του ενεργητικού της Folli Follie, της απόφασης συντηρητικής κατάσχεσης που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου έπειτα από προσφυγή μικρομετόχων της. Δεσμεύτηκαν έτσι οι σχετικοί λογαριασμοί και άλλες απαιτήσεις της FF.

Πρόκειται γα την εξέλιξη της υπόθεσης της επί της αιτήσεως συντηρητικής κατασχέσεως που κατατέθηκε στα τέλη του 2018 εκ μέρους 56 μελών της Ενώσεως Ελλήνων Επενδυτών, μετόχων - επενδυτών σε χρηματοπιστωτικά μέσα και παράγωγα προϊόντα της Folli Follie.