ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πλήγμα για τη βιομηχανία: «Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2019, 10:10
Νέο πλήγμα για τη βιομηχανία: «Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα
Facebook Twitter Whatsapp

Η διοίκηση της εταιρείας έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεύτερο «λουκέτο» σε εργοστάσιο μέσα σε 72 ώρες μετά την παύση λειτουργίας της μονάδας εβαπορέ της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας.

H Frigoglass προχωρά, στην άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Κάτω Αχαΐας. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού της, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής δομής της και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, η Frigoglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικά, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.

Ο Όμιλος αποσκοπεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου.