ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κέρδισες σε τυχερό παιχνίδι; Μάθε πώς θα εισπράξεις τα κέρδη!

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 14:09
Κέρδισες σε τυχερό παιχνίδι; Μάθε πώς θα εισπράξεις τα κέρδη!
Facebook Twitter Whatsapp

Θες να μάθεις και εσύ;

Παρασκευή βράδυ, καθόμαστε μπαλκόνι με την παρέα και μεταξύ μεζέδων και μπύρας αρχίζουμε να λέμε ο καθένας ξεχωριστά τί θα κάναμε τα χρήματα αν κερδίζαμε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι.

«Θα γυρίσω όλο τον κόσμο» λέει η Εβελίνα ενθουσιασμένη, «εγώ θα αγοράσω σπίτι και αυτοκίνητο, τα παιδιά μεγαλώνουν» την διακόπτει ο Γιάννης, για να ακουστεί η φωνή του Κώστα να λέει «καλά, καλά ονειρευτείτε! Μέχρι να πάρετε τα λεφτά, θα έχετε αλλάξει 50 γνώμες!».

Η φράση αυτή του Κώστα έφερε μια αμήχανη σιωπή στην παρέα. Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε όλοι μας ότι ονειρευόμαστε το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα ενδεχόμενα κέρδη, την στιγμή που κανείς μας δεν γνωρίζει ποια είναι η διαδικασία είσπραξης!

«Πως παίρνουμε τα λεφτά;» ρωτάει η Εβελίνα.
«Σε βαλίτσες» απαντάει ο Κώστας γελώντας.
«Όχι αλήθεια ρωτάω, μην κοροϊδεύεις» επιμένει η Εβελίνα και συμπληρώνει «ξέρει κανείς πώς εισπράττεις τα κέρδη;».

Ξανά σιωπή. Και τότε αποφάσισα να μιλήσω. «Αν είναι μέχρι 1.500 ευρώ τα παίρνεις μετρητά από το πρακτορείο ΟΠΑΠ, αν είναι παραπάνω πας σε τράπεζα» είπα με ύφος αναλυτή, αφήνοντάς τους άφωνους.

Φυσικά δεν αποκάλυψα ότι είχα δει το σχετικό βίντεο του ΟΠΑΠ που δίνει αναλυτικές οδηγίες για όλη τη διαδικασία είσπραξης κερδών, αλλά προτίμησα να το παίξω «διαβασμένος» για να γελάσω κυρίως με το ύφος της Εβελίνας.

«Τα παίρνεις σε επιταγή;» ξαναρωτάει η Εβελίνα.
«Σου είπα. Υπάρχουν διαφορετικές διαδικασίες ανάλογα με το ύψος του ποσού που κερδίζουν οι νικητές. Αν κερδίσεις για παράδειγμα μέχρι 200 ευρώ θα τα πάρεις μετρητά από το πρακτορείο ΟΠΑΠ, αν κερδίσεις από 200-1500 ευρώ μπορείς να τα πάρεις είτε μετρητά από το πρακτορείο είτε μέσω συνεργαζόμενης τράπεζας και πάει λέγοντας. Προφανώς Εβελίνα μου, ο πράκτορας δεν θα σου δώσει στο χέρι 100.000 ευρώ» απάντησα κάνοντας την παρέα να ξεσπάσει σε γέλια.

«Κέρδισε εσύ και εμείς θα σε βοηθήσουμε να τα εισπράξεις» συμπλήρωσε ο Κώστας ο οποίος είχε ήδη γκουγκλάρει «πώς γίνεται η καταβολή κερδών στους νικητές των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ» για να βρει σχετικές πληροφορίες...

Θέλετε να μάθετε και εσείς; Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες... και καλά κέρδη!