ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Αναλυτικά παραδείγματα

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2019, 11:35
ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Αναλυτικά παραδείγματα
Facebook Twitter Whatsapp

Το όφελος για τα 7 εκατομμύρια ιδιοκτητών ακινήτων θα κυμανθεί από 35-311 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο 22% θα ανέλθει, σε σχέση με πέρυσι, η μεσοσταθμική μείωση του φόρου ακινήτων, με βάση τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τα οποία θα εκδοθούν και θα αποσταλούν σε 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι στα τέλη Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, οι μικρές ακίνητες περιουσίες θα έχουν έκπτωση φόρου κατά 30%, οι μεσαίες μεσοσταθμική μείωση 20% και οι μεγάλες περιουσίες (άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ αντικειμενικής αξίας) 10%.

Μάλιστα, για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι υπηρεσίες του υπουργείου των Οικονομικών επεξεργάστηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα.

Πρόκειται για υπαρκτές ιδιοκτησίες και τα παραδείγματα αφορούν και ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα του ενός ακινήτου (π.χ. ένα διαμέρισμα και ένα μικρό εξοχικό).

Από τα εν λόγω παραδείγματα γίνεται εμφανές ότι οι μειώσεις δεν αφορούν μόνον τις πλέον ευάλωτες οικονομικά ομάδες (στις οποίες γίνεται μείωση 30%), αλλά το σύνολο της μεσαίας τάξης της χώρας.

Αναλυτικά παραδείγματα