ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα ο Μάριο Ντράγκι την 1η Οκτωβρίου

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2019, 15:52
Στην Αθήνα ο Μάριο Ντράγκι την 1η Οκτωβρίου
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Ο απερχόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

 

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την επόμενη Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, ο απερχόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο Ιταλός τραπεζίτης θα επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα, με αφορμή την ανακήρυξή του ως επίτιμος διδάκτωρ της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει συνάντηση τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η επίσκεψη του Ντράγκι έρχεται λίγες ώρες, μετά τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ περί πιθανής συμμετοχής της Ελλάδας στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας.

Έθεσε βέβαια, ως βασική προϋπόθεση τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος γύρος της ποσοτικής χαλάρωσης, ο οποίος έλαβε χώρα τα προηγούμενα χρόνια, δεν αφορούσε την Ελλάδα, λόγω των διαδοχικών μνημονιακών προγραμμάτων.

Ωστόσο, υπό τον φόβο της οικονομικής στασιμότητας, η διοίκηση της ΕΚΤ έχει προαναγγείλει την έναρξη ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντράγκι διανύει τις τελευταίες του ημέρες ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, καθώς αναμένεται να αντικατασταθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ.