ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατακρημνίζεται η τουρκική λίρα μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ερντογάν

Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2019, 20:46
Κατακρημνίζεται η τουρκική λίρα μετά τις απειλές Τραμπ κατά Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp

Το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας κατέγραψε πτώση σχεδόν 2%

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελεύθερη πτώση κατέγραψε η τουρκική λίρα λίγα λεπτά μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε πως αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσιγκτον θεωρήσει ότι η Άγκυρα κινείται "εκτός ορίων", τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας».

Το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας κατέγραψε πτώση σχεδόν 2% και η ισοτιμία του έφτασε στα 5.82 δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδυτές υποστήριξαν ότι μία σύγκρουση μεταξύ της Τουρκίας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της λίρας. 

Το νέο ξέσπασμα του αμερικανού προέδρου προκαλεί αίσθηση και μένει να φανεί αν είναι δείγμα αστάθειας ή προμελετημένη στρατηγική.

«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!).

Πρέπει μαζί με την Ευρώπη και άλλους να έχουν το νου τους στους αιχμαλώτους μαχητές του ISIS και τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ έκαναν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αιχμαλωσίας του 100% του Ισλαμικού Κράτους. Είναι ώρα τώρα και για άλλους στην περιοχή, κάποιοι με μεγάλο πλούτο, να προστατεύσουν τα ίδια τους τα εδάφη. ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ», έγραψε.