ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Εγγύηση 26 εκατ. δολαρίων θέλει να δώσει ο Τηλέμαχος Λαβίδας για να αποφυλακιστεί

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2019, 16:51
Bloomberg: Εγγύηση 26 εκατ. δολαρίων θέλει να δώσει ο Τηλέμαχος Λαβίδας για να αποφυλακιστεί
Facebook Twitter Whatsapp

Τι μεταδίδει το πρακτορείο σε δημοσίευμά του

Νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση insider trading στην οποία φέρονται να εμπλέκονται οι Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας, αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.

Μια από τις πτυχές της υπόθεσης insider trading (αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών), συνδέεται με άνθρωπο-κλειδί της Goldman Sachs, αφορά την Ariad Pharmaceyticals Inc. Για την υπόθεση insider trading έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες τόσο στον Γιώργο Νίκα, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται, όσο και στον Τηλέμαχο Λαβίδα. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νίκας είναι αντιμέτωπος με 31 κατηγορίες, ενώ ο Τηλέμαχος Λαβίδας με εννέα.

Στο κατηγορητήριο τονίζεται ότι ο Γιώργος Νίκας, μαζί με τον Τηλέμαχο Λαβίδα, συνωμότησαν για να υφαρπάξουν εμπιστευτικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceyticals Inc. από τον πατέρα του Τηλέμαχου που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μέχρι το 2016.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του Θανάση Λαβίδα της Lavipharm, προσέφερε 23,6 εκατ. ευρώ (25,98 εκατ. δολάρια) ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί από τις αμερικανικές φυλακές, όπου παραμένει, περιμένοντας τη δίκη του.

«Ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ένας από τους έξι ανθρώπους που κατηγορούνται για το κύκλωμα το οποίο, σύμφωνα με την κατηγορούσα Αρχή, αποκόμισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια», τονίζει το Bloomberg, υπενθυμίζοντας ότι ο πατέρας του, Θανάσης Λαβίδας, ήταν στο παρελθόν στο ΔΣ της Ariad.