current views are: 7

26 Απριλίου 2017
Δημοσίευση15:24

Αναβλήθηκε το ραντεβού Τσακαλώτου- κουαρτέτου

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Θα φτάσουμε σύντομα σε συμφωνία 

Δημοσίευση 15:24’

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Θα φτάσουμε σύντομα σε συμφωνία 

Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων διότι σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost αυτή τη στιγμή διεξάγονται σε επίπεδο τεχνοκρατών πέντε συνεδριάσεις. Σύμφωνα με αξιωματούχο, τα κλιμάκια θα προχωρήσουν όσο μπορούν τη διαπραγμάτευση και αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν οι συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πολύ γρήγορα θα φτάσουμε σε τεχνική συμφωνία

Εν τω μεταξύ, αν και υπάρχει αισιοδοξία από την κυβέρνηση για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, κάτι που εξέφρασε και χθες ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στον ANT1, παραμένουν ακόμη «αγκάθια» όπως είναι τα ενεργειακά και το υπερταμείο, ενώ η κυβέρνηση παρέλαβε χθες τα τέσσερα κείμενα από τους δανειστές.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Κομισιόν, έκτασης σχεδόν 40 σελίδων, συνοδευόμενο από το τεχνικό του κείμενο, καθώς και το μνημόνιο με το ΔΝΤ, έκτασης πέντε σελίδων, συνοδευόμενο από το τεχνικό του κομμάτι. Στα κείμενα αυτά υπάρχουν 2-3 σημεία διαφορετικών διατυπώσεων, όπως παραδείγματος χάριν, στο πώς το κράτος θα επηρεάζει τη γενικότερη πολιτική των ΔΕΚΟ. Επ’ αυτών των κειμένων, η ελληνική πλευρά θα στείλει σήμερα το βράδυ τις παρατηρήσεις της και στη συνέχεια τα τεχνικά κλιμάκια θα αναλάβουν να συγκεράσουν τις όποιες διαφορές.


σχετικα αρθρα