current views are: 6

8 Μαΐου 2017
Δημοσίευση10:09

Ποιο είναι το «προφίλ» όσων προσέρχονται στα ΚΕΠ δανειοληπτών

Δύο στους τρεις δανειολήπτες που προσέρχονται στα κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Αθήνα και Πειραιά έχουν οφειλές τόσο προς τις 

Δημοσίευση 10:09’

Δύο στους τρεις δανειολήπτες που προσέρχονται στα κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Αθήνα και Πειραιά έχουν οφειλές τόσο προς τις 

Δύο στους τρεις δανειολήπτες που προσέρχονται στα κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Αθήνα και Πειραιά έχουν οφειλές τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ. Παράλληλα περίπου οι μισοί από όσους επισκέφθηκαν τα ΚΕΠ  Δανειοληπτών έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ένταξης στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμοι Κατσέλη- Σταθάκη), αλλά δεν το γνωρίζαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας τα δύο ΚΕΠ έχουν καταγράψει αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών, ενώ το πλήθος των αιτημάτων για συνάντηση (που υποβάλλονται τηλεφωνικά) είναι τέτοιο, ώστε τα ραντεβού να κλείνονται με καθυστέρηση μερικών ημερών.

Η πλειονότητα των πολιτών που επισκέπτονται τα ΚΕΠ δανειοληπτών είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι και γυναίκες οι οποίες έχουν αναλάβει υποχρεώσεις που απορρέουν από οικονομική δραστηριότητα που ασκούσε ο σύζυγος (χήρες, διαζευγμένες κ.λ.π). Κύριο αίτημα τους είναι η σωτηρία της βασικής κατοικίας τους, ενώ δείχνουν διατεθειμένοι να εκποιήσουν πιθανή δεύτερη κατοικία για να σώσουν το πρώτο.

Εξάλλου, πολλοί από τους ενδιαφερόμενους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ενώ χρωστούν σε τράπεζες και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις οφειλές τους. Περίπου οι τρεις στους τέσερις που προσέρχονται στα ΚΕΠ ενδιαφέρονται για δάνεια νοικοκυριών και ελεύθερων επαγγελματιών. 
 

 


σχετικα αρθρα