current views are: 6

10 Μαΐου 2017
Δημοσίευση05:00

Νέο χτύπημα του υπ. Πολιτισμού: Μετά το Ελληνικό στο «στόχαστρο» η παραχώρηση του ΟΛΠ

Την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρο το υπ. Πολιτισμού

Δημοσίευση 05:00’

Την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρο το υπ. Πολιτισμού

Την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρο το υπ. Πολιτισμού, μετά την «τρικλοποδιά» πριν από λίγες μέρες στην επένδυση του Ελληνικού, την οποία μετά τον σάλο που ξέσπασε πήρε πίσω η αρμόδια υπουργός.

Λίγες ημέρες μετά την «τρικλοποδιά» στην επένδυση του Ελληνικού, την οποία μετά το σάλο πήρε πίσω η υπουργός Λυδία Κονιόρδου παραδεχόμενη ότι δεν είχε στοιχεία για την απόφασή της να ζητήσει την ανάκληση απόφασης για διατηρητέα κτήρια του παλαιού αεροδρομίου, το χτύπημα έρχεται από τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ.

Συγκεκριμένα με επιστολή της  προς τον υπουργό Ναυτιλίας η ΓΓ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη-  Βλαζάκη ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων.

Υποστηρίζει δε ότι «η ίδρυση Δημοσίου Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού, που θα υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το φιλόδοξο σχέδιο της Πολιτιστικής Ακτής ως κύριας συνέργειας συναρμόδιων υπουργείων» αλλά και ότι το συγκεκριμένο κτίριο «ανταποκρίνεται στον εμβληματικό σχεδιασμό σύνδεσης της πόλης του Πειραιά με την πύλη εισόδου της χώρας και όλος ο σχεδιασμός –με δαπάνη και ανθρώπινου δυναμικού και πόρων– αφορά το συγκεκριμένο εμβληματικής φυσιογνωμίας κτίριο».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται παρόμοια κίνηση, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού είχε επιχειρήσει και το 2015 να εξαιρέσει το Silo από την παραχώρηση, αλλά τότε η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να εξαιρεθεί μόνο η παράκτια περιοχή της Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δε, το μέτωπο με τον ΟΛΠ άνοιξε την ίδια ημέρα με την αποστολή της επιστολής από τη Λυδία Κονιόρδου για το Ελληνικό. Επίσης υπενθυμίζεται το γεγονός ότι το ζήτημα με τον ΟΛΠ δημιουργήθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

πηγή φωτό: www.ellinikiaktoploia.net

 


σχετικα αρθρα