current views are: 7

10 Μαΐου 2017
Δημοσίευση11:21

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής

Δημοσίευση 11:21’

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ψηφιακής αγοράς, Άντρους Άνσιπ, ο οποίος αύριο μεταβαίνει στην Αθήνα, τονίζοντας πως: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα είναι πολλά υποσχόμενες και είμαι αισιόδοξος».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο κ. Άνσιπ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος. Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις το τελευταίο διάστημα και ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολλά υποσχόμενες. «Είμαι αισιόδοξος», απάντησε ο Εσθονός Επίτροπος, ο οποίος μαζί με το Κολέγιο των Επιτρόπων ενημερώθηκε σήμερα από τον επίτροπο Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τα βήματα έως το επόμενο Εurogroup.

Εξάλλου, ο κ. Άνσιπ σημείωσε ότι αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με Έλληνες υπουργούς για θέματα ψηφιακής αγοράς. Συγκεκριμένα, ο Α. Άνσιπ αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά καθώς και με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Α. Άνσιπ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας» που διοργανώνει αύριο βράδυ ο ΣΕΒ, με τίτλο «Η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Χάρτη».


σχετικα αρθρα