Η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της Δευτέρας στο οποίο αναμένεται να δοθεί και μια πιο ξεκάθαρη απάντηση για την ελάφρυνση του χρέους, έχει ξεκινήσει με τις εξελίξεις να δείχνουν φως στην άκρη του τούνελ που αφορά το ελληνικό ζήτημα.

Αυτό προκύπτει από την στάση συναίνεσης που φαίνεται να βρήκε από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το mignatiou.com έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

 Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εν τούτοις η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νοιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup. Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενο της.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη, η γενική διευθύντρια του Ταμείου είχε επικοινωνία με τους υπόλοιπους επικεφαλής των Θεσμών που εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα, ενόψει της συνεδρίασης του Eurorgroup.