current views are: 8

25 Μαΐου 2017
Δημοσίευση06:12

ΑΑΔΕ: Ζητούνται εθελοντές εφοριακοί για τα νησιά

Την περσινή συνταγή, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους και 48ωρα “λουκέτα” , θέλει να εφαρμόσει και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 

Δημοσίευση 06:12’

Την περσινή συνταγή, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους και 48ωρα “λουκέτα” , θέλει να εφαρμόσει και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 

Την περσινή συνταγή, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους και 48ωρα “λουκέτα” , θέλει να εφαρμόσει και φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει να ανακόψει το κύμα της μη έκδοσης αποδείξεων, που δείχνει να έχει “φουντώσει” για τα καλά. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία του Τύπου” το πρόβλημα είναι ότι χωρίς ελεγκτές δεν γίνεται δουλειά και επειδή η αναδιάρθρωση των Εφοριών προκάλεσε και την αποψίλωσή τους από προσωπικό, αναζητούνται πλέον εθελοντές εφοριακοί και μάλιστα με συγγενείς , πατρικό σπίτι ή εξοχικό στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς η προσωρινή τους απόσπαση εκεί δεν συνοδεύεται και από έξοδα στέγασης!

Όπως προκύπτει από την σχετική εγκύκλιο του επικεφαλής της Αρχής Γ. Πιτσιλή, οι εφοριακοί που υπηρετούν στην ΑΑΔΕ καλούνται να δηλώσουν ως τις 2 Ιουνίου αν επιθυμούν να ενισχύσουν οικειοθελώς το προσωπικό των ΔΟΥ Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου, καθώς και των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής και Θεσσαλονίκης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. 

Στο διάστημα αυτό θα γίνει το μεγαλύτερο μέρος από τους 35.000 προληπτικούς ελέγχους που έχει προαναγγείλει η ΑΑΔΕ. Στόχος των επικείμενων εξορμήσεων είναι κατ’ αρχάς ο έλεγχος εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, και σε δεύτερη φάση η καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των  φορολογούμενων, οι οποίες καταχωρίζονται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών (“μαύρη λίστα”), με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης. 

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμαβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές , απογευματινές και βραδινές ώρες, ενώ ειδικά για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης οι έλεγχοι θα διενεργούνται όχι μόνο εντός της χωρικής αρμοδιότητάς τους, αλλά και εκτός έδρας, έως δύο τριήμερα μηνιάιως. 

Οι εφοριακοί που θα αποσπαστούν οικειοθελώς θα λαμβάνουν τις πρόσθετες αμοιβές που προβλέπονται για υπερωριακή απασχόληση, νυχτερινά και εργασία και Σαββατοκύριακα και τις αργίες. 

Σύμφωνα με την “Ελευθερία του Τύπου” το βαρύ “όπλο” των εφοριακών φέτος θα είναι οι πιο αυστηρές διατάξεις για τα “λουκέτα”, που μπορούν να φτάσουν στις 10 ημέρες για περιπτώσεις υπότροπων παραβατών, ενώ άμεση είναι , πλέον η αναστολή λειτουργίας σε περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου.

Σημειωτέον ότι, αντί  “λουκέτου”, μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο ως 5.000 ευρώ για δραστηριότητες όπως ξενοδοχεία και ενοικίαση σκαφών αναψυχής. 


σχετικα αρθρα