current views are: 12

30 Μαΐου 2017
Δημοσίευση05:14

Handelsblatt: Η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερη λύση για το χρέος – Πολιτική ήττα για τον Τσίπρα

Η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερη λύση για το χρέος από αυτή που προτάθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου εκτιμά η γερμανική Handelsblatt.

Δημοσίευση 05:14’

Η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερη λύση για το χρέος από αυτή που προτάθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου εκτιμά η γερμανική Handelsblatt.

Μια δυσοίωνη προοπτική για την Ελλάδα παρουσιάζει σε δημοσίευμα της η  γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα η Ελλάδα δεν θα πάρει καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ των δανειστών για το χρέος από αυτόν που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

«Θα πρόκειται για μια πολιτική ήττα για τον Τσίπρα που άναψε το “πράσινο φως” για το τελευταίο πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων με την προοπτική της ελάφρυνσης του χρέους» σχολιάζει με νόημα η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της γερμανικής εφημερίδας «η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αθέτηση πληρωμών το καλοκαίρι» υπενθυμίζοντας ότι τον Ιούλιο η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με «βαριές» αποπληρωμές.

Αναφερόμενη στην ενημέρωση των ξένων ανταποκριτών από τον υπουργό Οικονομικών η Handelsblatt γράφει ότι «ο Τσακαλώτος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη λύση στο χρέος» σημειώνοντας τη δήλωσή του ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία που δεν πληροί τις συμφωνίες».

«Είναι πιθανό η κυβέρνηση να απορρίψει την εν αναμονή δόση και να ρισκάρει αθέτηση πληρωμών αν δεν λάβει τις απαιτούμενες δεσμεύσεις για ελάφρυνση; Ο τσακαλώτος δεν άνοιξε τα χαρτιά του. “Κανείς δεν θέλει μία αθέτηση πληρωμών τον Ιούλιο, ούτε καν οι δανειστές”, είπε. Αυτό μπορεί να είναι το χαρτί που θέλει να ανοίξει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις πριν από το επόμενο Eurogroup. Ενα επικίνδυνο παιχνίδι», σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα.
«Κουρασμένος και γκρινιάρης», σημείωσε η εφημερίδα.

«Οι δυσκολίες των τελευταίων μηνών έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον Τσακαλώτο. Ο 57χρονος δείχνει κουρασμένος και γκρινιάρης», σχολιάζει η Handelsblatt για τον υπουργό Οικονομικών.

«Προκειμένου να κερδίσει κάποιες υποχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση ασκεί τώρα πιέσεις μέσω των ΜΜΕ», σημειώνει ακόμη για τη συνάντησή του με τους ανταποκριτές.


σχετικα αρθρα