current views are: 7

9 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση14:06

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις – Μικρή πρόοδος στο χρέος

Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2018, εκτιμά ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, υπό την προϋπόθεση όπως είπε να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Δημοσίευση 14:06’

Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2018, εκτιμά ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, υπό την προϋπόθεση όπως είπε να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2018, εκτιμά ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, υπό την προϋπόθεση όπως είπε να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το Reuters, παρά το ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένει μια συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος, πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν πως δεν έχει γίνει σημαντική πρόοδος.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα για μία συμφωνία με την Ελλάδα σύντομα, προκειμένου να καταβληθεί η επόμενη δόση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης. «Οι περαιτέρω καθυστερήσεις θα ήταν πολύ άσχημες για την Ελλάδα και την ευρωζώνη», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Μηχανισμού Σταθερότητας έρχονται την ώρα που κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, καθώς επίσης και οι συζητήσεις μεταξύ των ευρωπαίων παραγόντων για το ελληνικό χρέος.

Μια καθαρή λύση στο θέμα του χρέους που επιθυμεί η κυβέρνηση, θα άνοιγε το δρόμο για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η οποία θεωρείται αναγκαίος όρος για την έξοδο της Ελλάδα στις αγορές.

Σε περίπτωση που υλοποιηθούν αυτές οι εξελίξεις, η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές πως θα διεξάγει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές εντός του καλοκαιριού, ή το Φθινόπωρο

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως αναμένει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αν και στο ζήτημα του χρέους, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών δεν έχει γίνει σημαντική πρόοδος.

Στην επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει το «παρών» και η Κριστίν Λαγκάρντ, σε μία ένδειξη άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης στο ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ωρών, βέβαια, αξιωματούχοι των Βρυξελλών εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας ότι «δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος». «Θα ήταν πολύ χρήσιμο τα κεντρικά ζητήματα να είχαν αποσαφηνιστεί περισσότερο σε τεχνικό επίπεδο» επεσήμαναν, ενδεικτικά, σύμφωνα με το Eurogroup.


σχετικα αρθρα