Με «ζούγκλα» μοιάζει η αγορά εργασίας καθώς οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στον ιδιωτικό τομέα είναι φθηνές και ευέλικτες. 
Δεν πρόκειται για υποθέσεις αλλά για επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο αφού προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 89.534 θέσεις εργασίας

Όμως όπως επισημαίνουν τα «Νέα» η αγορά εργασίας είναι εφιαλτική με φτωχούς εργαζομένους που υποκύπτουν σε μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και αποδέχονται δουλειές του ποδαριού για ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ

Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια, είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες... επιβίωσης. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα επίσημα στοιχεία καταρρίπτουν τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς. 

Ενδεικτικά το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2017 δημιουργήθηκαν 924.321 θέσεις εργασίας εκ των οποίων 459.888 πλήρους απασχόλησης και 464.433 μερικής και εκ περιτροπής. 

Μελέτη της ΕΝΥΠΕΚΚ αποκαλύπτει πως το 70% των θέσεων εργασίας είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το βασικό μισθό. 

Επίσης, οι μισοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ.

Πάντως το ίδιο ζοφερό φαίνεται πως θα είναι και το μέλλον αφού έρευνα των Σάββα Ρομπόλη και Βασίλειου Μπέτση από σήμερα έως και το 2024 το ποσοστό των νέων θέσεων απασχόλησης που θα είναι ευέλικτες θα αγγίζει το 64% ενώ από το 2025 και μέχρι το 2055 το ποσοστό αυτό θα εκτοξευθεί στο 75%!