current views are: 8

18 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση01:03

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Μποκοτά: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Βίντεο)

«Δειλή τρομοκρατική επίθεση», είπε ο δήμαρχος της πόλης

Δημοσίευση 01:03’

«Δειλή τρομοκρατική επίθεση», είπε ο δήμαρχος της πόλης

Συναγερμός στην Κολομβία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Μποκοτά, καθώς σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο εμπορικό κέντρο Centro Andino Mall το οποίο επισκέπτονται και πολλοί τουρίστες.

Πληροφορίες από τα ισπανόφωνα Μέσα αναφέρουν πως υπάρχουν τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες, με τον δήμαρχο της πόλης κάνει λόγο για «δειλή τρομοκρατική επίθεση».

Οι Αρχές της Κολομβία ταυτοποίησαν ένα από τα θύματα και πρόκειται την 23χρονη Γαλλίδα Julie Huynh, η οποία βρισκόταν στη χώρα ως εθελόντρια. Και τα άλλα δύο θύματα είναι γυναίκες ηλικίας 31 και 41 ετών με κολομβιανή καταγωγή.

 
 
 

‪Aun a la espera de balance oficial por explosión en el CC #andino en #Bogota #Video via @juandario123 ‬

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luchovoltio (@luchovoltio) στις

 

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 17:00 τοπική ώρα (01:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) μέσα σε μια τουαλέτα στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου. 

Αμέσως μετά την έκρηξη οι αρχές απομάκρυναν τους πάντες από το Centro Andino, το εμπορικό κέντρο σε μια ακριβή συνοικία της πρωτεύουσας, το οποίο ήταν κατάμεστο την ώρα της έκρηξης καθώς πολλοί είχαν σπεύσει για να αγοράσουν δώρα για την ημέρα του πατέρα σήμερα Κυριακή.

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο αποκλείστηκε από την αστυνομία και ασθενοφόρα έσπευσαν επί τόπου. Οι αρχές προσπαθούν να εξιχνιάσουν ποιος ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση. Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος διέταξε νωρίτερα τον στρατηγό Χόρχε Νιέτο, τον αρχηγό της αστυνομίας της Κολομβίας, να αρχίσει μια έρευνα σε βάθος για την επίθεση.


σχετικα αρθρα