current views are: 13

26 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση16:21

«Αλαλούμ» με τα ανασφάλιστα ΙΧ – Σαφάρι για τα οχήματα που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Μπλεγμένο σε μία χαοτική κατάσταση με πέντε διαφορετικά αρχεία δημοσίων φορέων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, είναι το οικονομικό επιτελείο

Δημοσίευση 16:21’
Λεωφόρος Αθηνών Λαμίας

Μπλεγμένο σε μία χαοτική κατάσταση με πέντε διαφορετικά αρχεία δημοσίων φορέων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, είναι το οικονομικό επιτελείο

Μπλεγμένο σε μία χαοτική κατάσταση με πέντε διαφορετικά αρχεία δημοσίων φορέων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, είναι το οικονομικό επιτελείο. 
Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν πως είναι αδύνατο να προσδιοριστούν και να σβηστούν έως τις 14 Ιουλίου τα τουλάχιστον 300.000 λάθη στη λίστα της ΑΑΔΕ με τα ανασφάλιστα οχήματα

Γι΄ αυτό σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου» είναι πιθανό να δοθεί εκ νέου παράταση. 

Τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν μία πλήρη απογραφή των κατόχων οχημάτων καθώς μετά τα ανασφάλιστα θα στείλουν ραβασάκια και σε όσους δεν περάσει από ΚΤΕΟ το όχημα τους αλλά και σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας πριν από το 2013.

Για το λόγο αυτό όπως επισημαίνει το σχετικό ρεπορτάζ θα γίνει διασταύρωση στοιχείων μεταξύ διαφορετικών ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων.

Πρόστιμα 150 ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων θα κληθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματα τους από ΚΤΕΟ να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ. 

Παράλληλα, εκκρεμεί η διαμόρφωση λίστα με τις «παλαιές» οφειλές τελών κυκλοφορίας. 

Η διασταύρωση στοιχείων στην οποία προχώρησε πρόσφατα η ΑΑΔΕ εντόπισε 89.225 οχήματα με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας από το 2013 έως το 2017, ύψους 8.168.213 ευρώ.

 


σχετικα αρθρα