current views are: 10

29 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση16:08

Παράταση έως τις 17 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσίευση 16:08’
αρθρο-newpost

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Περιθώριο έως τις 17 Ιουλίου έρχεται να δώσει με εκ νέου απόφασή του το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013 παρατείνεται μέχρι την 17η Ιουλίου 2017.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 17η Ιουλίου 2017.

Οι εκπρόθεσμοι

Οσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα, δηλαδή μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ. Εφόσον από την εκκαθάριση των εκπρόθεσμων δηλώσεων προκύψει υποχρέωση καταβολής επιπλέον φόρου (χρεωστικό εκκαθαριστικό) και τη στιγμή της εκπρόθεσμης υποβολής έχει εκπνεύσει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, υπολογιζόμενους με 0,73% μηνιαίως.

 


σχετικα αρθρα