current views are: 5

10 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση18:21

Κλ. Ρέγκλινγκ μετά το Eurogroup: Καλή στιγμή για να προετοιμάσουμε την έξοδο στις αγορές

Εκτός ατζέντας μετά από πολύ καιρό ήταν το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup αν και δεν έλειψαν οι αναφορές στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Δημοσίευση 18:21’

Εκτός ατζέντας μετά από πολύ καιρό ήταν το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup αν και δεν έλειψαν οι αναφορές στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Εκτός ατζέντας μετά από πολύ καιρό ήταν το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup αν και δεν έλειψαν οι αναφορές στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως είναι καλή στιγμή για να προετοιμαστεί η έξοδος στις αγορές καθώς το πρόγραμμα τελειώνει σε έναν χρόνο.

Επεσήμανε ότι τα διδάγματα από τις επιτυχημένες επιστροφές στις αγορές χωρών που επίσης βρίσκονταν σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στο παρελθόν, όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την Ελλάδα.

Τόνισε, δε, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ενώ εκτίμησε πως χώρα δεν θα χρειαστεί πολλά χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε πως η αποδέσμευση της δόσης αποτελεί ανταμοιβή στις προσπάθειες της Ελλάδας και τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην επαναφορά του χρέους σε βιώσιμη τροχιά και την επίτευξη ανάπτυξης». Eρωτηθείς για το πότε η Επιτροπή θα τερματίσει τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας, απάντησε: «Να έχετε λίγη ακόμα υπομονή. Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα είναι στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, θέλουμε όλοι η επίσκεψη να πάει καλά».

 


σχετικα αρθρα