current views are: 7

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση08:46

Εισπρακτικές θα αναζητούν οφειλέτες μέσω Facebook!

Τα προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τον τρόπο ζωής των πολιτών θα περνάνε, πλέον, από τα social media στα χέρια των εισπρακτικών εταιρειών και των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, οι οποίοι θα διασταυρώσουν και θα εμπλουτίζουν τις πληροφορίες που ήδη έχουν.

Δημοσίευση 08:46’

Τα προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τον τρόπο ζωής των πολιτών θα περνάνε, πλέον, από τα social media στα χέρια των εισπρακτικών εταιρειών και των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, οι οποίοι θα διασταυρώσουν και θα εμπλουτίζουν τις πληροφορίες που ήδη έχουν.

Τα προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν τον τρόπο ζωής των πολιτών θα περνάνε, πλέον, από τα social media στα χέρια των εισπρακτικών εταιρειών και των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, οι οποίοι θα διασταυρώσουν και θα εμπλουτίζουν τις πληροφορίες που ήδη έχουν. Πολυτελείς διακοπές ή κοινοποιήσεις παρουσίας σε ακριβά εστιατόρια ή φωτογραφίες με πολυτελή αντικείμενα δεν θα θαμπώνουν μόνο τους φίλους, αλλά και τους «εχθρούς»: Όσους τρυπώνουν στα προφίλ αναζητώντας στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης.

«Ξεχάστε τα τηλέφωνα και πιάστε το facebook», είναι, πλέον, η νέα οδηγία που έχει δοθεί στις εταιρείες αναζήτησης και είσπραξης οφειλών, οι οποίες πήραν εντολή να αλλάξουν τις μεθόδους πίεσης, να εγκαταλείψουν τον κλασικό τρόπο αναζήτησης των οφειλετών μέσω των κλήσεων και να διεισδύσουν στα social media, για να αντλήσουν πληροφορίες και στοιχεία από το προφίλ των χρηστών, προκειμένου να τους πιέσουν να πληρώσουν, σύμφωνα με την “Ελευθερία του Τύπου”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PQH Ενιαία Ειδικής Εκκκαθάριση, Κώστας Μητρόπουλος, έδωσε κατευθύνσεις στις εταιρείας ενημέρωσης και αναζήτησης οφειλετών που χρωστούν δισεκατομμύρια σε 16 πιστωτικά ιδρύματα, για να ανακαλύψουν στοιχεία ώστε να καταρρίπτουν τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν να πληρώσουν. Όπως τόνισε ο κ. Μητρόπουλος προς 17 εταιρείες ενημέρωσης και δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με την είσπραξη των οφειλών, «πολλοί δικηγόροι έχουν ιδεοληψία με το τηλέφωνο. Πρέπει να χρησιμοποιείτε και άλλα μέσα, όπως το facebook, για να εντοπίζετε τους οφειλέτες».

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί το σχέδιο «Κωδικός 24 ώρες», μια ειδική ελεγκτική εφαρμογή που θα «τρέξει» στην πλήρη της μορφή από τον επόμενο μήνα. Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα να πληκτρολογούν ένα ΑΦΜ και μέσα σε 24 ώρες το ίδιο το σύστημα να διασταυρώνει στοιχεία τα οποία έχουν δώσει με άλλα δεδομένα, από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, το Χρηματιστήριο και τις συναλλαγές τις οποίες έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί, αλλά και στοιχεία που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (facebook, Instagram).

Έτσι, πλέον ο ελεγκτής δεν θα περιορίζεται στα στοιχεία που βγάζει αυτόματα το σύστημα, αλλά θα εισέρχεται στο προφίλ του φορολογουμένου στο facebook, στο twitter και στο Instagram, να αντλήσει στοιχεία για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να μην φαίνονται στα επίσημα αρχεία που διαθέτει το κράτος, όπως ο πολυτελής τρόπος διαβίωσης, ο οποίος μπορεί να απεικονίζεται σε διάφορες φωτογραφίες.


σχετικα αρθρα