Την Παρασκευή 11 Αυγούστου θα επιχειρήσει εκ νέου η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακινήτης Περιουσίας και Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) να παραχωρήσει για 40 χρόνια το πρώην κτίριο του ξενοδοχείου "La Mirage" στην οδό Κοτοπούλη 3, κοντά στην Ομόνοια. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία" δύο ημέρες νωρίτερα πραγματοποιείται ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός της ΥΠΑΑΠΕΔ για την εκμίσθωση 5.000 τ.μ στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού , ενώ για μεθαύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ο διαγωνισμός τη 12ετη παραχώρηση τετραώροφου κτιρίου επί της οδού Ξάνθου 3, κοντά στην πλατεία Συντάγματος και του διατηρητέολυ στην οδό Βαλτετσίου 17. Η τιμή εκκίνησης του ετήσιου μισθώματος στον νέο διαγωνισμό για τον πρώην "La Mirage" είναι τα 336.000 ευρώ (28.000 ευρώ τον μήνα), με τον πλειοδότη να έχει την υποχρέωση επένδυσης 5.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου.

Το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου αποτελείται από το ισόγειο, τα υπόγεια α' και β', τον α' όροφο, οκτώ τυπικούς ορόφους και το δώμα, ενώ περιλαμβάνει βοηθητικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Περιλαμβάνει, επίσης , δύο καταστήματα στο ισόγειο, το ένα με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη 3 και το άλλο επί της στοάς του κτιρίου. 

Για 12 χρόνια 

Στις 9 Αυγούστου διενεργείται από την ΥΠΑΑΠΕΔ και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη 12ετή μίσθωση του κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων επί της οδού Σίνα 20, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού. Ως τιμή εκκίνησης έχουν οριστεί τα 240.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα (20.000 ευρώ τον μήνα) και ποσοστό ετήσιας αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Η ετήσια αναπροσαρμογή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 1% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος. 

Για 12 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 παραχωρείται το τετραώροφο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 386,05 τ.μ ιδιοκτησίας του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας , στην οδό Ξάνθου 3. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού που πραγματοποιείται μεθαύριο είναι τα 65.040 ευρώ ετησίως(5.420 ευρώ τον μήνα). Για το διατηρητέο επί της οδού Βαλτετσίου 17, για το οποίο επίσης πραγματοποιείται ηλεκτρονικός διαγωνισμός την Τετάρτη, υπάρχει ενδιαφέρον για τη λειτουργία σχολής. Μπορεί όμως, να αξιοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, όπως εμπορικό κατάστημα κ.λ.π.

Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και α' όροφο συνολικής επιφάνειας 484 τ.μ. Ο διαγωνισμός αφορά τη 12 ετή παραχώρηση (με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 χρόνια) και τιμή εκκίνησης τα 36.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα.