Από τη Μύκονο ως την Ξάνθη και από Τρούμπα ως τη Θεσσαλονίκη, τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σαρώνουν γνωστά (και όχι μόνο) μαγαζιά και μοιράζουν..."λουκέτα"!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία" μεταξύ άλλων μπήκε "λουκέτο" στο γνωστό club 4711 της Μυκόνου, όπου εμφανίζεται ο Δ. Σχοινάς, καθώς διαπιστώθηκε σε έφοδο της ΑΑΔΕ τα ξημερώματα της Κυριακής ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις. Παραβάσεις βεβαιώθηκαν και σε πλοιάριο που πραγματοποιεί τις διαδρομές Μύκονος-Δήλος, όπου δεν είχαν εκδοθεί 62 εισιτήρια, συνολικής αξίας 1.240 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περιπτώση δεν μπαίνει "λουκέτο", αλλά επιβάλλεται πρόστιμο που ξεκινά από τα 1.500 ευρώ. 

Βόρεια Ελλάδα 

Η Μύκονος μπορεί να είναι η συνήθης...ύποπτη, αλλά και στη Β. Ελλάδα οι έλεγχοι έδειξαν ότι το σπορ της φοροδιαφυγής δεν είναι άγνωστο. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 55 έλεγχοι στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Ξάνθη, με ποσοστό παραβατικότητας 71% (39 παραβάτες- 157 παραβάσεις).

"Λουκέτα" 48 ωρών μπήκαν σε γνωστή ψαροταβέρνα, σε κλαμπ στην Τρούμπα (δεν είχαν κοπεί 26 αποδείξεις), σε ψαροταβέρνα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, σε καφέ στον Βόλο, σε κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε κατάστημα τουριστικών ειδών και σε κλαμπ στη Σκιάθο, σε beach bar στην περιοχή Άφυτα Χαλκιδικής. 

Με βάση τη νομοθεσία, εάν σε φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση περισσότερων από 10 παραστατικών πώλησης ή εφόσον διαπιστώνεται ότι η αξία των παραστατικών πώλησης, τα οποία δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς, υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους τους, αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Εάν  εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικοήυ έτους διαπιστωθεί εκ νέου από μερικό επιτόπιο έλεγχο, στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, ότι δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς τουλάχιστον τρία παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας, τότε η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για 96 ώρες, δηλαδή για τέσσερις ημέρες.